pH-waarde: hoe zit dit nu?
Een goede pH-waarde is één van de meest kritische factoren voor een goede gezondheid. Een te hoge zuurgraad kan gevolgen hebben voor het functioneren van het lichaam.
Factoren die onze pH-waarden beïnvloeden zijn voeding, stress, medicijngebruik, intensieve lichamelijke belasting en milieufactoren.
Ons lichaam heeft een ingebouwd reguleringssysteem. Bij afwijkingen gaat het lichaam zelf aan de slag om zuren te neutraliseren en af te voeren.
Echter, bij (te) hoge verzuring nemen belangrijke mineralenvoorraden af met allerlei klachten tot gevolg.
Met Alka® pH- Test Strips kunt u eenvoudig de zuurgraad van vloeistoffen meten. Een vloeistof is zuur als de pH lager is dan 7 en een vloeistof is basisch als de pH hoger is dan 7. Even het pH-stripje in de vloeistof dippen, kleuren van het stripje vergelijken met het kleurenkaartje en u weet de zuurgraad.
Zuren en basen uitgelegd
Zo gaat u te werk bij het meten van uw zuurgraad
U kunt met de Alka® pH Test Strips de mate van verzuring van uw lichaam meten via ochtendurine.
De eerste meeting bepaalt de beginwaarde. Om een reëel beeld over uw zuurgraad te krijgen zijn er minimaal 3 testdagen en 3 testmomenten achter elkaar nodig.
Testmomenten:
✓ Start de testdag met het meten van de ochtendurine
✓ Test vervolgens de urine in de loop van de middag
✓ Sluit de testdag af door de meten aan het begin van de avond
Hoe meet u uw pH-waarde?
Dompel een pH-teststripje 1 seconde in de ochtendurine. Belangrijk is om de meting zo snel mogelijk te doen, omdat de zuurgraad van de urine kan worden beïnvloed door de reactie met koolstofdioxide (CO2) uit lucht. Vergelijk daarna de kleuren van het stripje met het kleurenkaartje op het doosje om de pH-waarde vast te stellen.
Uitslag berekenen:
Door de gemeten pH-waarden te noteren, kunt u de gemiddelde dagwaarden berekenen door de 3 metingen op te tellen en te delen door 3.
De verpakking biedt een handig hulpmiddel om de pH-metingen overzichtelijk te registreren. Na de 3 testdagen telt u de 3 gemiddelde dagwaardes op en deelt deze weer door 3. U heeft nu de gemiddelde pH-waarde van de 3 opeenvolgende testdagen.
De uitkomst van de gemiddelde pH-waarde van de 3 opeenvolgende testdagen kunt u als volgt interpreteren:
Gemiddelde pH-waarde tussen 6.5 en 7.3
= geen significante zuurbelasting
Gemiddelde pH-waarde tussen 5.5 en 6.5
= middelmatige zuurbelasting
Gemiddelde pH-waarde tussen 4.5 en 5.5
= hoge mate van zuurbelasting
Goed om te weten:
Metingen van uw ochtendurine zijn vaak het zuurst,
omdat tijdens de nacht het lichaam
veel zure afvalstoffen produceert.
Welke pH-waarde meet je?
Disclaimer: de Alka® pH Test Strip is geen medische test. De test is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en niet voor een definitieve diagnose. Raadpleeg daarvoor altijd uw behandelend arts of gezondheidsspecialist.
Hoe lang duurt de overgang?
5 tips ter ondersteuning